Kalendula Kadife Çiçeği ve Cilt Sağlığına Etkileri

Kalendula Kadife Çiçeği

Doğal bitki özlerini, cilt bakım ürünü olarak kullanmak isteyen kişiler; kalendula kadife çiçeğini ve faydalarını merak etmektedir. Yüze ve tüm cilde büyük oranda fayda sağlayan kadife çiçeği; birçok cilt probleminin yavaşlatılmasına yardımcı olmaktadır. Piyasada yer alan pek çok bakım ürünü, kalendula kadife çiçeği özlerinden üretilmektedir.

Cilt, insan vücudunun en fazla hasar alan organı olarak nitelendirilmektedir. Dış etkenlere karşı ilk muhatap olan cilt, titizlikle korunması gereken bir yapıya sahiptir. Yüzün ve tüm cilt yapısının, çeşitli doğal ürünlerle güçlendirilmesi; dış etkenlerin oluşturduğu olumsuz sonuçları en aza indirilmektedir.

Cilt bakımı ürünlerinden biri olarak görülen kadife çiçeği, cilt yapısının güçlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Güçlü bir cilt bariyeri güçlendirici olan kadife çiçeği, kişilerin yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen etkilere sahiptir. Kadife çiçeği ve mucizevi faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Kalendula Kadife Çiçeği Nedir?

Kalendula yani kadife çiçeği, ipeksi yaprakları ve turuncu rengi sayesinde oldukça dikkat çekici bir bitkidir. Hoş görüntüsü ve narin yapısı nedeniyle aynısefa ve portakal nergisi olarak da bilinmektedir. Kalendula çiçeği, koparıldığı bölgeden yeniden açabilmektedir. Hem güçlü hem de zarif bir çiçek olması nedeniyle hemen hemen herkesin övgüsünü kazanmaktadır.

Kalendula kadife çiçeği, papatya habitatının bit üyesidir. Ilıman iklimlerin çiçeği olması nedeniyle hemen hemen her coğrafyada yetişebilmektedir. Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde daha fazla kadife çiçeği bulunmaktadır. Hoş kokusu ve insan vücuduna sağladığı yararlar nedeniyle ülkelerin mutfaklarında da kullanılmaktadır.

Kalendula kadife çiçeği, güçlü bir renk pigmentasyonuna sahiptir. Yapraklarında barındırdığı mükemmel turuncu, çeşitli sektörlerde renklendirici ürün olarak kullanılmaktadır. Doğal bir renk pigmentine sahip olması nedeniyle, ekmek ve keklerin daha parlak bir renk almasını sağlamaktadır. Bununla beraber hoş kokusu ve tadı sayesinde, salata sosu olarak da kullanılabilmektedir.

Kalendula Kadife Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

En eski kültürlerde yağmurun ve bereketin habercisi kabul edilen kadife çiçeği, hem doğaya hem de insan vücuduna yararlı olan pek çok özelliğe sahiptir. Kadife çiçeğinin mükemmel doğası, insan ve canlı yaşamının sorunsuz ilerlemesine yardımcı olmaktadır. Kalendula kadife çiçeğinin özellikleri şunlardır:

  1. Ilıman iklimlerde yetişen bir çiçektir.
  2. Papatya habitatında yer almaktadır.
  3. Hoş kokuludur ve ipeksi yaprakları vardır.
  4. Aromatik bitki olması nedeniyle aromaterapi uygulamalarında kullanılır.
  5. İçerdiği yoğun turuncu renk, renklendirici olarak kullanılabilmektedir.

Kalendula kadife çiçeği, en eski çağlardan bu yana merhem olarak kullanılan bir çiçektir. Cilt yüzeyinin tazelenmesine yardımcı olan içerikleri sayesinde, oluşan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Bununla beraber kalendula kadife çiçeği, kurulmuş haliyle çay olarak da tüketilebilmektedir. Kadife çayının hoş tadı ve mis kokusu, kişilerin beğenisini kazanmaktadır.

Kalendula Kadife Çiçeğinin Faydaları

Kalendula kadife çiçeğinin hem genel vücut sağlığına hem de cilt sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Kalendula kadife çiçeğinin içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller, insan sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. İnsan vücuduna sağladığı yararlar nedeniyle, tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ekim ayında tamamen açan kadife çiçeği, bolca güneş alarak içerik açısından zengin bir hale gelmektedir. Güneşin yararlı etkileri, kadife çiçeğinin mineral ve vitamin deposu olmasını sağlamaktadır. Mis kokulu kalendula kadife çiçeği sayesinde, insan yaşamı daha kaliteli bir hale gelmektedir. Kalendula kadife çiçeğinin faydaları şunlardır:

  1. Güçlü bir antibiyotiktir.
  2. Çay olarak tüketildiğinde şişkinliğe iyi gelmektedir.
  3. Saç köklerinin güçlenmesine ve saç kepeği oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır.
  4. Kemik ve kas rahatsızlıklarının hafiflemesini sağlamaktadır.
  5. Ülser ve reflüye iyi gelmektedir.
  6. Gaz nedeniyle oluşan sancıyı yok etmektedir.
  7. Mide asidinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.
  8. Vücut için zararlı olan bakterilerin dışarı atılmasını sağlamaktadır.
  9. Karın bölgesindeki yağların yakılmasına yardımcı olmaktadır.
  10. Soğuk havanın cilt sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçebilmektedir.

Kalendula kadife çiçeği, çay olarak tüketilebilen bir bitkidir. Çay veya sos olarak tüketildiğinde, mide ve bağırsak problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Cilt bakımı ürünü olarak da kullanılabilen kadife çiçeği özü, klinik serumların içerisinde yer almaktadır. Böylece cilt sağlığının gelişmesine ve korunmasına destek sağlamaktadır.

Kalendula Kadife Çiçeğinin Cilt Sağlığı Üzerindeki 8 Etkisi

Kalendula kadife çiçeği cilt bakım ürünü olarak kullanılması, cilt yüzeyinin güçlenmesine ve dış etkenlere karşı korunmasına yardımcı olmaktadır. Cilt bariyerinin güçlü bir yapıda olmaması, özellikle cilt kuruluğu gibi problemlerin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Cilt bariyeri onarıcı yapısı sayesinde, cilt yapısının dış etkenlere karşı korunmasını sağlamaktadır.

Kalendula kadife çiçeğinin cilt üzerindeki bir diğer faydası ise cildi kir ve ölü derilerden hızlı bir şekilde arındırabilmesidir. Peeling etkisi sağlayan kadife çiçeği, cilt gözeneklerinin hızlı bir şekilde arındırılmasına yardımcı olmaktadır. Sıkılaşan gözenekler, siyah nokta oluşumunun önüne geçmektedir. Tüm bu faydalı özellikler nedeniyle, cilt bakım ürünlerinin özü olan kadife çiçeği; cilt üzerinde şu etkilere neden olmaktadır:

  1. Gözenekleri Sıkılaştırır
  2. Cilt Bariyerini Güçlendirir
  3. Siyah Nokta ve Sivilce Oluşumunu Engeller
  4. Cildi Derinlemesine Temizler
  5. Cildi Sakinleştirir
  6. Cilt Beyazlatıcı Etki Gösterir
  7. Cildin Doğal Nem Dengesin Korur
  8. Cilt Yüzeyindeki Yağ Oluşumunu Azaltır
Etiketler: kalendula-kadife-cicegi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR