Erkeklerde Saç Dökülmesine Neler İyi Gelir?

Erkeklerde saç dökülmesi

Erkeklerde saç dökülmesi genellikle genetik faktörlere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Genetik faktörünün yanı sıra; kullanılan ürünler, stres, vitamin eksikliği ve tütün ürünleri kullanımı gibi pek çok sebep de saç dökülmesine sebebiyet vermektedir. Erkeklerde saç dökülmesini engellemek için vitamin takviyesi alınmakta ve tütün ürünlerinden uzak durulmaktadır.

Saç dökülmesi ilerlemeden önlem almak ve sağlıklı saç köklerini korumak gerekmektedir. Koruma yöntemleri arasında; saç diplerini nefes alacak şekilde temizlemek, şekillendirici ürünleri yoğun kullanmamak, saçı yüksek ısıya maruz bırakmamak, sağlıklı beslenmek ve doğal yağlardan yararlanmak bulunmaktadır.

Saç dökülmesini önlemek için üretilen saç bakım ürünleri; saç köklerini güçlendirerek dökülmeyi azaltmakta ve yeni saç köklerinin oluşmasına yardımcı olmaktadır. Kalıcı sonuçlar elde etmek için güvenilir markaların tercih edilmesi gerekmektedir.

Saç bakım yağı olarak kullanılabilen badem, hindistancevizi ve lavanta yağı da yeni saç köklerinin oluşmasına yardımcı olmaktadır. Doğal yağlar, saç derisini beslemekte ve saçın daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

Erkeklerde Saç Dökülmesi

Erkeklerde Saç Dökülmesi Neden Olur?

Erkeklerde saç dökülmesi yaygın olarak şakak ve tepe bölgesinde gerçekleşmektedir. Argenetic Alopecia olarak adlandırılan bu dökülme tipinin nedenleri; genetik faktörler ve Dihidrotestesteron hormonudur. Dihidrotestesteron hormonu; kıl köklerini inceltmekte ve kısaltmaktadır.

Genetik faktörlere ve hormonlara bağlı olarak gelişen saç dökülmelerinde; uzman müdahalesi yapılmadığında saç kökünün yok olduğu ve tekrar saç çıkmadığı görülmektedir. Saç dökülmesi nedenleri dikkatle incelenerek, uzman yardımına ihtiyaç duyulup duyulmadığı anlaşılabilmektedir. Saç dökülmesinin genel sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Düzensiz beslenmek
  • Vitamin eksikliği
  • Stres
  • Tütün ürünleri kullanımı
  • Boya ve açıcı gibi kimyasallar
  • Kullanılan temizleyici ürünler
  • Yüksek ısıda işlem uygulamaları

Genel saç dökülmesi problemleri, bireysel çabayla çözüme kavuşturulabilmektedir. Saç derisini kurutacak ve saça zarar verecek uygulamalardan kaçınmak, sağlıklı beslenmek ve vitamin takviyesi almak genel saç dökülmesini durdurmaktadır.

Erkek Saç Dökülmesi Nedenleri

Erkeklerde Saç Dökülmesini Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Erkeklerde saç dökülmesini engellemek için öncelikle dökülme sebebini tespit etmek gerekmektedir. Saç dökülmesi; genetik faktörlerden veya Dihidrotestesteron hormonundan kaynaklanıyorsa, çözüm için doktora başvurmak gerekmektedir.

Saç dökülmesi; dış etkenler, sağlıksız beslenme ve vitamin eksikliği gibi sebeplerden de kaynaklanabilmektedir. Bu tür durumlarda vitamin takviyesi almak, stresten uzaklaşmak, protein içerikli gıdalar tüketmek ve saç bakım ürünleri kullanmak dökülmeyi durdurabilmektedir.

Erkeklerde saç dökülmesini engellemek için doğal ürünlere ve bakım yağlarına başvurulmaktadır. Kullanılan ürünlerin saç ve cilt tipine uygun olması, dökülme problemini daha hızlı durdurmakta ve sağlıklı saçların korunmasını sağlamaktadır. Saç bakım yağı ve dökülme karşıtı bakım ürünleri kullanan bireylerin; saça zarar verecek boya, ısı ve kimyasal kullanımından uzak durması gerekmektedir.

Erkeklerde Saç Dökülmesini Engelleme

Erkeklerde Saç Dökülmesine İyi Gelecek Doğal Ürünler

Erkeklerde saç dökülmesini engellemek amacıyla kullanılan, pek çok doğal ürün bulunmaktadır. Lavanta, çam terabentin ve karanfil yağları; soğan ve sarımsak besinleri bu ürünlere örnek gösterilebilmektedir.

Lavanta yağının; saçkıran ve saç dökülmesi gibi problemlere iyi geldiği bilinmektedir. Lavanta yağının, gece yatmadan önce masaj yapılarak saç derisine uygulanması ve sabah şampuanla saçtan arındırılması halinde; kepek problemi ortadan kalkmakta, saç derisi nefes almakta ve saç kökleri güçlenmektedir.

Çam terabentin yağı da; saç dökülmesi sorunu yaşayan bireylerin tercih ettiği, bitkisel ürünler arasında bulunmaktadır. Çam terabentin yağı, düzenli olarak kullanıldığında; saç dökülmesini durdurmakta, sağlıklı saçları güçlendirmekte ve saç uzama hızını arttırmaktadır.

Karanfil yağını veya suyunu saçlara uygulamak; sağlıklı uzayan, hacimli ve güçlü saçlara ulaşmayı sağlayabilmektedir. Karanfil yağının saç derisine nefes aldırdığı ve kepek sorunu ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Karanfil, hindistancevizi ve lavanta gibi yağlar karıştırılarak saça uygulandığında; saç köklerinin güçlendiği ve saç dökülmesinin azaldığı görülebilmektedir.

Soğan; saç bakımında, yağ ürünlerine oranla daha az tercih edilmektedir. Soğan suyunun saç derisine uygulanması; kepek sorununu ortadan kaldırmakta ve saç köklerinin beslenmesini sağlamaktadır. Soğan suyunun; saçın daha hızlı uzamasını sağladığı, saça daha parlak bir görünüm kazandırdığı ve saçın beyazlamasını yavaşlattığı bilinmektedir.

Erkekler İçin Dökülme Karşıtı Saç Bakım Rutini

Badem Yağı

Badem yağı; saça canlılık kazandırmakta ve saç köklerini güçlendirmektedir. Badem yağının içeriğinde bulunan E vitamini, yıpranmış saçların onarılmasına yardımcı olmaktadır. Hafta bir kez saç diplerine badem yağı uygulamak saç dökülmesini azaltmakta ve saça hacimli bir görünüm kazandırmaktadır.

Argan Yağı

Argan yağı; saç bakımında yaygın olarak kullanılan, doğal ürünler arasında yer almaktadır. Argan yağının, saç diplerine ve uçlarına masaj yapılarak uygulanması; saç köklerini güçlendirmekte, saça canlılık kazandırmakta ve saç tellerini daha hacimli hale getirmektedir. Argan yağı, saç uzamasını hızlandırdığı için kısa ve ince yapıdaki saçları, daha uzun ve kalın hale getirmekte ve saça gür bir görünüm kazandırmaktadır.

Sarımsaklı Şampuan

Cilt tipine uygun olmayan, saç derisini kurutan şampuanlar; saç dökülmesini tetiklemektedir. Saç diplerinin doğru ürünlerle temizlenmesi, saç derisine nefes aldırmakta ve saç köklerini canlandırmaktadır.

Sarımsaklı şampuan; saç derisini kurutmadan temizlemekte, saç köklerini güçlendirmekte ve saç tellerini kalınlaştırmaktadır. Sarımsaklı şampuan, daha gür ve sağlıklı saçlara ulaşmayı kolaylaştırmaktadır.

Hindistancevizi Yağı

Hindistancevizi yağı; maske, saç bakım kremi ve şampuan gibi saç bakım ürünlerinde bulunabilmektedir. Hindistancevizi yağının hafif yapısı, saçı ağırlaştırmadan güçlendirmektedir. Hindistancevizi yağının düzenli olarak kullanılması halinde; saçların daha parlak ve canlı göründüğü, saç kırıklarının azaldığı, saç tellerinin hacim kazandığı ve saçın kolaylıkla tarandığı görülmektedir.


 
Etiketler: erkeklerde-sac-dokulmesi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR