Makyaj Sonrası Cilt Bakımının Önemi

Makyaj Sonrası Cilt Temizliği

Makyaj güzelliğine önem her bayan için vazgeçilmezdir.  Bazen kusur kapatma veya cilt parlamalarını önlemek içinde kullanılmaktadır. Makyajın bir diğer özelliği ise bayanların özgüvenini arttırdığı görülmektedir. Son zamanlarda makyaja artan ilgi nedeniyle birçok marka ve ürün çeşitleri ortaya çıkmaktadır. Bu kadar çok marka arasında seçim yapmak oldukça zor olmaktadır. Makyaj malzemeleri cilt tiplerine uygun olarak üretilmektedir. Makyaj cilde zarar vermemektedir. Sadece iyi temizlenmediğinde ciltte problemler görülebilmektedir. En iyi cilt bakım ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu problemlerden bazıları erken yaşlanma, akne ve sivilce oluşumu, ciltteki gözeneklerin hava almaması gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Makyaj her anlamda faydalı olabilmektedir. Cilt temizliğine ve bakımına önem verildiği sürece herhangi bir zarar görülmemektedir. İyi temizlenmeyen  her cilt ilerleyen yaşlarda cilt bozukluğuna neden olabilmektedir. Makyaj malzemelerin içinde bulundurulan ağır materyalleri ne yazık ki gözle görülememektedir. Ciltteki gözeneklerin tıkanıklığı tam olarak bilinmemektedir. Ciğerlerimiz nasıl nefes alıyorsa cildimiz de nefes almaktadır. Bu sayede tazeliğini korumamaktadır. Makyaj yaparak nefes almasına engel olabilmekteyiz.

Zorlu hava şartları sıcak ve soğuk havalarda makyaj ciltte kuruyup veya sıcaktan yüzden akabilmektedir. Bu gibi durumlarda cilt yıpranabilmektedir. Özellikle soğuk havalarda cilde daha fazla nem uygulamak gerekmektedir. Yüz bölgesi açık olduğunda soğuğu ilk çeken bölgedir. Kuruyup nem dengesini kaybedebilmektedir. Kışın uygulanan makyajlar için ekstre nemlendiriciler kullanarak cildin nem dengesi korunması gerekmektedir. Sıcak havalarda makyaj bazı kullanarak makyajın akmasına engel olunabilmektedir. Cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş koruyucular ile desteklenmesi gerekmektedir. 

Makyaj Sonrası Cilt Temizliği İçin 1. Yöntem

Makyajın ciltten tamamen temizlemek gerekmektedir. Makyaj temizleme bazları, makyaj temizleme jelleri, makyaj temizleme yüz köpükleri ve makyaj temizleme suları, makyaj temizleme sütleri ve makyaj temizleme mendillerinden cilt tipinize uygun olanı seçerek uygulamaya başlanabilir Ürün çeşitleri çok oldukça kullanım talimatları da değişiklik görülmektedir.

  • Makyaj temizleme bazları suya ihtiyaç duyulmadan pamuk yardımıyla cilt temizlenebilmektedir.
  • Makyaj temizleme jelini yüze uygulamadan önce ılık su ile durulanıp, jeli yüzünüzde masaj hareketleri ile uygulanarak temizleme işlemi gerçekleştirilmektedir.
  • Makyaj temizleme suları musluk suyuna ihtiyaç duyulmaksızın ürünü pamuğu ıslatıp önce göz bölgesi ve sonra dudaklar temizlenip  yüz bölgesi geçilmelidir. Makyaj temizleme sularının nemlendirici özellikleri de bulunmaktadır.
  • Makyaj temizleme sütü katı yapışkan bir özelliğe sahiptir.  Yüze maske gibi sürülüp  dakika bekledikten sonra pamuk yardımı ile silinmesi gerekmektedir. Makyaj temizleme sütlerinin nemlendirici etkisiyle yumuşacık bir cilt meydana gelmektedir.
  • Makyaj temizleme mendilleri kullan-at pratiği ile kolaylık sağlamaktadır. Kolay makyaj temizleme yöntemleri arasında yer almaktadır. Ciltteki makyajı temizlemek için mendillerin yardımıyla temiz bir ciltte sahip olunmaktadır. 

İstediğiniz ürün çeşidini seçtikten sonra göz çevresini bir pamuk yardımıyla yavaş hareketlerle temizlenmesi gerekmektedir. Sırasıyla dudaklar ve en son yüzün tamamı uygulanıp cilt makyajdan arındırılmalıdır.

Makyaj Sonrası Cilt Temizliği İçin 2. Yöntem

Temizlenen cilt için ölü hücrelerden arındırılması gerekmektedir. Bunun için uygun peeling ürünleri seçilmesi gerekmektedir. Cilde uygulanan peeling ile cilt ölü hücrelerden ve makyaj kalıntılarından kurtulmanızı sağlamaktadır. Peeling sonrası gözeneklerin sıkılaşıp kapanması için tonik veya gül suyu cilde uygulanabilmektedir. Peeling ciltde kuruluk hissi vereceğinden dolayı cilt tipinize uygun maskeler seçilerek cildin nemlendirilmesi gerekmektedir. Bu yüzden nemledirici özelliği olan maskeler seçilmesi gerekmektedir. Nemlendirici maskeler hyaluronik asitli, avokada, aloe vera, salatalık veya zeytinyağlı, hindistancevizi çeşitlerinden biri yüze uygulanabilmektedir. Cilt kuruluğunuza göre uygun maske seçimleri yapılabilmektedir. Maske uygulamak istemeyenler için E vitamini veya C vitamin ampullerinden birini tercih ederek cildini nemlendirmelidir.  Bu sayede daha temiz ferahlamış ve sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olabilirsiniz. C vitamini olan ürünler sayesinde cilt ihtiyaç duyduğu nem dengesine kavuşmaktadır.  Uygulanan  vitaminler sayesinde sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

Makyaj Sonrası Cilt Temizliği İçin 3. Yöntem

Cilt temizleme  ve nemlendirme aşamalarını bitirdikten sonra cilt tipinize uygun serumu masaj hareketlerine cilde yedirilmesi gerekmektedir. Serum sayesinde cilt kendini daha hızlı yenilemektedir. Her gün makyaj yapanlar için serum vazgeçilmezler arasında yer almalıdır. Serum ile yenilenen cilt gece kremlerin desteğiyle gece boyu cildin sıkılaşmasını sağlamaktadır. Serumu sürdükten 10 dakika sonra gece kremi cilde uygulanması gerekmektedir. Cildin serumu emmesi için biraz zamana ihtiyaç duyulmaktadır. Serumların yoğun bir kıvama sahip olduklarından dolayı cildin nüfuz etmesi uzun sürmektedir. Serum kullanmak istemeyenler için nemlendirici kremlerden fayda sağlanabilmektedir. Yapılan işlemler sonrasında cilt iyi bir şekilde temizlenip ve nemlendirilmesi gerekmektedir. 

Yüz  bayanların en önem verdikleri bölge arasında yer almaktadır. Güzel görünmek her bayan ayrı bir önem teşkil etmektedir. Güzel olmak için cildin temizliğinde de önem verilmesi gerektiğini bilmesini gerekmektedir. Cilt ertesi güne makyaja hazır olunmalıdır. Hazır olan cilt makyajı pürüzsüz bir şekilde uygulanabilmektedir. Her gün ayna karşısında daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Makyaj kadar cilt temizliği de bir o kadar önemli olmaktadır. Bu yüzden MaruDerm doğal bakım ürünlerinden cilt tipinize uygun olan ürünler kullanılabilir. Makyaj temizliğini kaliteli ve doğal ürünler ile desteklendiğinde fark ortaya çıkmaktadır. Cilt temizleme yöntemine uygun olarak yapıldığında her gün güzelleşmek ayrı bir zevk verildiği görülmektedir. Temizlik vücudun ihtiyaç duyduğu kadar yüz bölgesi de bir o kadar temizliğe ve neme ihtiyaç duymaktadır.


 
Etiketler: makyaj-sonrasi-cilt-temizligi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR