Eyeliner ve Babyliner Arasındaki Fark Nedir?

eyeliner ve babyliner uygulamaları

Göz makyajının en vazgeçilmez türü olan eyeliner, kalıcı makyaj uygulamaları sayesinde; uzun ömürlü bir şekilde kullanılabilmektedir. Güzellik uzmanları, eyeliner ve babyliner uygulamaları ile müşterilerinin kalıcı bir şekilde göz makyajına sahip olmasına olanak tanımaktadır.

Kalıcı makyaj uygulamaları arasında yer alan eyeliner ve babyliner, birbirlerinden tamamen farklı şekillerde yapılmaktadır. Eyeliner, göz kapağının hemen üzerine uygulanırken; babyliner göz kapağının içine ve kirpik diplerine uygulanmaktadır. Her iki işlemde de temel amaç, gözlerin daha çekik ve etkileyici görünmesidir.

Kadınların zamandan ve enerjiden tasarruf etmesine olanak tanıyan eyeliner ve babyliner uygulamaları, son derece pratik yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Birkaç saat içerisinde tamamlanan bu işlemler, kişilerin uzun vadede kalıcı makyaj elde etmesine olanak tanımaktadır. Söz konusu hizmetin, uzman kişilerden alınması; olası problemlerin ortaya çıkmaması adına önem arz etmektedir.

Eyeliner Nedir?

Eyeliner, göz kapağının üzerine uygulanmakta ve gözlerin daha çekik görünmesine olanak tanımaktadır. Kadınların en çok tercih ettiği makyaj uygulamaları arasında yer alan eyeliner; ince, kalın, kuyruklu ve kuyruksuz olmak üzere farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Bununla birlikte, eyeliner yardımıyla asimetrik ve ilginç tasarımlı makyajlar da yapılmaktadır.

Eyeliner, uzun yıllardır kullanılmakta olup; kadınların en sevdiği makyaj ürünleri arasında yer almaktadır. Bu işlemin, kalıcı eyeliner uygulaması sayesinde; uzun ömürlü olabilmesi mümkün hale gelmektedir. Kalıcı eyeliner işlemi, kadınların eyeliner görünümüne uzun vadede sahip olmasına olanak tanımaktadır.

Son derece pratik yöntemler kullanarak yürütülen kalıcı eyeliner işlemi, zararsız bir uygulama olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Günün her saati hazır ve nazır olmaya olanak tanıyan kalıcı eyeliner, kaş pudralama işleminde olduğu gibi pigmentasyon işlemi kullanılarak yapılmaktadır.

Eyeliner Nasıl Uygulanır?

Eyeliner, göz çevresinin kalıcı bir şekilde boyanması anlamına gelmektedir. Bitkisel içerikli boyalar, göz çevresi üzerinde dikkatli bir şekilde çizim yapmaktadır. Kişiler, istedikleri formda ve renkteki eyeliner çizimini; güzellik uzmanına iletmekte ve bu süreç bir saat kadar sürmektedir. İşlem öncesi, uygulama yapılacak olan böyle anestezi kremleri ile uyuşturulmaktadır.

Eyeliner uygulaması ile kişiler, istedikleri göz makyajını kalıcı olarak elde edebilmektedir. Son derece pratik bir uygulama prosedürüne sahip olan kalıcı eyeliner, mikro uçlu iğnelerin deri altına boya enjekte etmesi anlamına gelmektedir. Güzellik uzmanları tarafından yapılan bu uygulama, pratik ve güvenilir çözümler sunması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Eyeliner Kimlere Uygulanır?

Eyeliner uygulaması, zararsız ve güvenli bir uygulama olması nedeniyle; isteyen herkese kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bununla beraber, hamilelik ve kronik rahatsızlık gibi durumlarda; bu hizmetin doktor kontrolünde yürütülmesi önem arz etmektedir. Özellikle cilt hastalıklarına sahip olan kişilerin, bu işlemi yaptırmadan önce doktoruna danışmanın gerekmektedir.

Kalıcı eyeliner uygulamasını, 18 yaş altı kişiler de yaptıramamaktadır. Bununla birlikte, kalıcı eyelinere engel olan durumlar; şeker hastalığı, gözde siğil, kirpik kepeklenmesi, atopi eğilimli cilt, kılcal damar çatlağı ve arpacık olarak sıralanmaktadır. Kişilerin, bu hizmeti almadan önce uzman bir doktordan fikir alması ve söz konusu hizmetin sonuçları hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Babyliner Nedir?

Babyliner, eyeliner işleminden farklı olarak; kirpik diplerinin belirgin hale getirilmesi anlamına gelmektedir. Kirpik diplerine uygulanan babyliner işlemi, gözlerin daha büyük görünmesine ve kirpiklerin hacim kazanmasına olanak tanımaktadır. Babyliner işlemi, uzman güzellik personelleri aracılığıyla uygulanmakta ve kişilerin daha çekici bakışlara sahip olmasına olanak tanımaktadır.

Babyliner, kirpik diplerinin belli belirsiz boyanması anlamına gelmektedir. Ten rengine uyum sağlayan ve doğal içerikli olan boyalarla yapılan bu işlem, göz bebeklerinin daha net görünmesine ve kirpiklerin daha hacimli olmasına olanak tanımaktadır. Küçük bir kuyruk eklenmesiyle sonlanan bu uygulama, etkileyici bakışlara olanak tanıması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Babyliner Nasıl Uygulanır?

Babyliner işlemi, kirpik diplerine uygulanmakta ve kalıcı olarak kullanılabilmektedir. Babyliner yaptıranlar, uzun vadede mükemmel bir kirpik hacmine sahip olmaktadır. Cilt dokularına boya enjekte etme yoluyla uygulanan bu işlem, kullanışlı ve pratik olan makyaj uygulamaları arasında yer alması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Babyliner ve eyeliner arasındaki fark, babyliner uygulamasının kirpik diplerine ve göz kapağının altında yapılması olarak gösterilmektedir. Uygulama prosedürleri bakımından oldukça benzer olsalar da; her iki işlem de birbirinden farklı yürütülmektedir. Kullanılan boyalar ve işlemin kalıcılık düzeyi, babyliner ve eyeliner arasındaki farkları oluşturmaktadır.

Babyliner Kimlere Uygulanır?

Babyliner işlemi, klinik bir uygulama olması nedeniyle; hamilelere ve kronik hastalıklara sahip olan kişilere uygulanmaktadır. Mikro uçlu iğnelerin deri altına nüfuz etmesi yoluyla uygulanan bu işlem; hassas adımlarla yapılmakta ve bu nedenle uzman kişiler tarafından yürütülmektedir. Söz konusu uygulamanın, uzman kişiler tarafından yapılması; ciddi sağlık problemlerinin önlenmesi açısından önem arz etmektedir.

Şeker hastalığına sahip olmak, cilt kuruluğu problemleri yaşamak ve atopik dermatit gibi unsurlar; babyliner işlemine engel olan faktörler olarak sıralanmaktadır. Söz konusu uygulamanın, sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için uzman dermatoloji doktorlarından onay alınması gerekmektedir. Tüm şartlar sağlandığı takdirde, babyliner uygulamasının hiçbir şekilde zarar vermediği görülmektedir.


 
Etiketler: eyeliner-ve-babyliner-uygulamalari
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR