Akne Giderici Bakım Ürünleri Nasıl Kullanılır?

akneli cilt, akneli cilt bakımı, akne tedavisi

Yağlı ve karma ciltlerin en büyük sorunu aknedir. Akne diğer adı sivilce olarak da bilinir. Akne hemen hemen hepimizin hayatı boyunca karşılaştığı bir cilt problemidir. Akne ciltteki görüntüsü ile de rahatsız edicidir. Özellikle özel bir buluşmanız varsa ve yüzünüzde akne sorunu varsa tam bir kâbus olabilir. Akne cildinizde kaşıntı, ağrı, kızarıklık ve şişme yapabilir. Çıktığı bölgeyi hassas bir hale getirebilir. Ancak bu cilt sorununu, cilt tonunuza, cilt yapınıza uygun ürünler kullanarak aşabilirsiniz. Elbet ki bunun için biraz zaman ayırmanız gerekebilir. Ama akneden kurtulmak mümkündür. MaruDerm Akne Giderici Bakım Setini kullanarak aknelerinizden kurtulmanız artık çok kolay!

Akne Tedavisi Mümkün Mü?

Akne tedavisi mümkün olan bir cilt sorunudur. Aknenin hangi türde, ne boyutta olduğunu tanımlayabilmek için bir uzmandan yardım almak iyi bir fikir olacaktır. Çünkü akne başka hastalıklarla alakalı olabilir. Bazı akne türlerinin iç organlarınızdaki bir hasardan da meydana geldiği söylenmektedir. Bunların tanısı uzman bir hekim tarafından yapılan tahliller neticesinde belli olabilir. Bununla birlikte bir takım kremler, temizleyiciler, kremler ve haplar kullanabilirsiniz. İçeriği ve cilt yapınıza uygunluğuna emin olup sizde aşağıdaki adımları izleyerek aknelerden kurtulabilirsiniz. Akne giderici ürünleri şu şekilde sıralayabiliriz.

• Akne temizleyici tonikler
• Akne giderici köpükler
• Akne arındırıcı peelingler
• Akne baskılayıcı kremler
• Akne yok edici maskeler
• Akne sabunu
• Akne bakım kremi
• Akne soyucu maskeler

Akne giderici ürünleri kullanırken dikkatli olmanız gerekiyor. Tahriş olmuş, deforme olmuş, yanmış bölgelerde kullanılması önerilmiyor. Bu süreci daha da uzatıp cildinize zarar verebilir. Cildi detaylı şekilde temizlemeniz kullanım öncesi çok önemlidir. Ardından akne giderici tonikle silerek rahatlama sağlayabilirsiniz.

Akne Giderici Krem Öncesi Cilt Temizliği

Temizliği yapılmış cilde akne giderici kremler sürerek akne bakımını yapmış olursunuz. Kullanacağınız bu ürünleri özenle seçmelisiniz. Tedavi sürecini aksatmamalısınız. Tonikler genellikle rahatlatmak ve gözenekleri açmak için kullanılır. Köpük temizleyicilerde aynı görevi görmektedir. Peelingler uygulandığı bölgeyi arındırır. Soyucu bir etkiye sahiptir. Tam anlamıyla ciltte iyi bir temizlik sağlar. Maskelerde genellikle haftada bir veya iki kez yapılan bakımdır. Akne tedavisinde önemli yer oynamaktadır.

Ürünlerin içeriğini inceleyerek kendi cilt tonunuza uygun olanı seçerek kullanmanız gerekiyor. Akne tedavisinde sülfürlü ürünler kullanılabilir. Akneye iyi gelen bitkilerde kullanılabilir.

Akneye İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Akneye iyi gelen birçok bitki vardır. Bu bitkilerin kullanıldığı akne temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Aleo Vera bu bitkilerin başında gelmektedir. Ciltteki iltihabı yok ederek cildi rahatlatma özelliğine sahiptir. Maydanoz da iltihap giderici bir bitkidir. Akne tedavisinde önemli yol oynar. Elma sirkesi gibi fermantasyon yaratan bir mucize akneye iyi gelmektedir. Akne tedavisinde kullanacağınız ürünlerin içinde bu bitkilerin olmasına özen gösterebilirsiniz. Akne tedavi ürünlerini cilt yapınıza göre önerilen şekilde kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımlarda akne tedavisi başarılı olur.


 
Etiketler: akne-giderici-bakim-urunleri-nasil-kullanilir
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR