Argan Yağının Saça Faydaları

argan yağı

Güçlü bir afrodizyak bitki yağı olan Argan yağı; saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. İçerisinde A ve E vitamini barındıran Argan yağı, yıpranmış ve donuklaşmış saçlara parlaklık kazandırmakta, saçların kırılmasını önlemekte ve doğal bir nemlendirici kaynağı olduğundan dolayı saça ihtiyaç duyduğu nemi kazandırarak saçların canlanmasını ve onarılmasını sağlamaktadır.


 

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Güzellik ve bakım ürünlerinin vazgeçilmez bileşenlerinden biri olan argan yağının faydaları şunlardır:

  1. Saçın sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.
  2. Saç dökülmesine karşı savaşmaktadır.
  3. Saçların kırılmasına ve yıpranmasına engel olmaktadır.
  4. Güneş ışınları uzun vadede cilde zarar vermektedir. Argan yağı, düzenli ve doğru şekilde kullanıldığından güneş ışınlarının ciltte meydana getirdiği hasarın onarılmasını sağlamakta ve cildi çevresel faktörlere karşı koruma altına almaktadır.
  5. Cilt zaman içinde nemini kaybedebilmektedir. Argan yağı cilde kaybettiği nemi kazandırmakta ve cildin ışıl ışıl parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır.
  6. Argan yağı akne tedavisini desteklemekte ve mevcut aknelerin azalmasını sağlarken yeni aknelerin oluşmasına engel olmaktadır.
  7. Cilt üzerindeki enfeksiyonların iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  8. Yaraların daha kısa sürede iyileşmesine olanak tanımaktadır.
  9. Hızlı kilo alıp verme ve doğum gibi süreçlerin ardından kadınların vücudunda çatlaklar meydana gelebilmektedir. Argan yağı vücutta meydana gelen çatlakların azalmasına yardımcı olmaktadır.
  10. Yorgunluk, uykusuzluk ve stres nedeniyle ortaya çıkan göz altı torbalarının azalmasını sağlamaktadır.
  11. Tırnakların güçlenmesini sağlayarak daha hızlı ve kırılmadan uzamasına yardımcı olmaktadır.
  12. Atopiye eğilimli ciltlere nem kazandırmakta ve bu cilt yapısına sahip kişiler tarafından el kuruluğu için kullanılabilmektedir.
  13. Saça ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmakta ve saçların dipten uca onarılmasına olanak tanımaktadır.
  14. Saçtaki kepek probleminin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Argan Yağı Saça Nasıl Kullanılır?

Saf argan yağı veya argan yağı içeren bakım ürünleri kullanarak saçlarınızı dipten uca onarmanız ve sağlıklı saçlara kavuşmanız mümkündür. Argan yağı saça direkt uygulanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  1. Saçlarınızın temiz olduğundan emin olmalısınız. Yağı saçta belli bir süre boyunca bekleteceğinizden dolayı yatmadan önce bu işlemi uygulamanız tavsiye edilmektedir.
  2. Saçınızın uzunluğuna ve hacmine bağlı olarak yeterli miktarda ürünü avucunuza aldıktan sonra masaj yaparak saç diplerinize uygulayın.
  3. Saç derinize ve saç tellerinize masaj yaparak yağı uygulamaya devam edin. Ortalama 10 ila 15 dakika arasında masaj yaparak yağın hem saç telleri hem de saç derisi tarafından iyice emilmesini sağlayın.
  4. Saçınızı bir havlu yardımıyla kapatın ve bir gece boyunca saçınızı bu şekilde bekletin.
  5. Ardından saçınızı yıkayabilir veya yıkamadan istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Argan Yağı Saçta Kalırsa Ne Olur?

Argan yağı doğrudan uygulandığında uzun süre saçta kalması gerekmektedir. Bunun için ilk etapta masaj yaparak saça uygulanması ve sonrasında saçı bir havluya sararak bekletilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak bu noktada doğru miktarda argan yağı kullanıldığından emin olunmalıdır. Gerekenden daha fazla argan yağı kullanılması saçın ağırlaşmasına ve şekil almamasına neden olacaktır. 

Argan Yağı Saç Çıkarır mı?

“Argan yağı saç çıkarır mı?” sorusu pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Argan yağı saç derisine masaj yapılarak uygulandığında zaman içerisinde saçların güçlenmesini ve yeni saçlar çıkmasını sağlamaktadır. 

Argan Yağı Saç Dökülmesine İyi Gelir mi?

Argan yağı saçı beslemekte ve saç derisinin ihtiyaç duyduğu bakımı yapmaktadır. Bu nedenle düzenli olarak argan yağı kullanılması saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Argan Yağı Kaç Günde Bir Saça Sürülür?

Saf argan yağı her gün kullanmaya uygun olsa da uzmanlar argan yağının saça haftada 1 ila 3 kez arasında uygulanmasını tavsiye etmektedir. 

Argan Yağı Islak Saça Uygulanır mı?

Argan yağı hem duş öncesinde hem de duş sonrasında kullanılabilmektedir. Duş öncesinde kullanıldığında saç diplerinden masaj yaparak saç uçlarına kadar kullanılması tavsiye edilmektedir. Duş sonrasında ise ıslak saça veya saçı kuruttuktan sonra şekillendirme aşamasına kuru saça uygulanabilmektedir.

Argan yağı; saçın, ısıdan minimum ölçüde etkilenmesini sağlarken aynı zamanda saçı beslemekte, ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmakta ve dipten uca bakım yapmaktadır. Bu nedenle düzenli olarak argan yağı kullanmak veya argan yağı içeren bakım ürünlerinin saç bakım rutinine eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Argan Yağı Saç Dibine Sürülür mü?

Kökten uca derinlemesine bakım yapmak isteyenler argan yağını saç diplerine masaj yaparak uygulayabilir. Yağ ve masaj etkisiyle saç dipleri canlanacak ve saçın hem hızlı uzamasına hem de yeni saçlar çıkmasına olanak tanıyacaktır. 

Argan Yağı Saç Maskesi

Argan yağı saçın hızlı uzamasını, saçların kökten uca onarılmasını ve saçın ihtiyaç duyduğu nemi kazanmasını sağlamaktadır. Saç uzatmaya yardımcı argan yağı içeren saç maskesi tarifi:

Malzemeler: 

  1. 2 yumurta
  2. 10 damla lavanta yağı
  3. 2 tatlı kaşığı argan yağı

Malzemeler karıştırıldıktan sonra tüm saça ve saç derisine yedirilir. Streç film ile sarılıp 15 dakika bekletilir ve ardından saç, ılık su ile durulanır. Bu maskenin amacı saç diplerini güçlendirerek saçın hızlı uzamasına yardımcı olmaktır. Ayrıca saç tellerinin kalınlaşmasını, gürleşmesini ve kırıkların onarılmasını sağlayarak saç derisini beslemektedir.

Maskenin haftada 1 kez düzenli olarak kullanılması önerilmektedir


 

Etiketler: argan-yagi
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR