Arayacağınız kelimeyi yazınız ve enter tuşuna basınız

Yıpranmış ve Yanmış Saçların Onarımı Nasıl Olmalıdır?

Yıpranmış ve Yanmış Saçların Onarımı Nasıl Olmalıdır?

Yıpranmış ve Yanmış Saçların Onarımı Nasıl Olmalıdır?

Mevsim değişiklikleri, kimyasal maddeler, stres ve iş yoğunluğu; saç yıpranmasına neden olan faktörler olarak sıralanmaktadır. Yıpranmış ve yanmış saçlar; cansız, mat, kırılgan ve sağlıksız görünmektedir.  Saç yıpranması nedeniyle oluşan anormal saç görüntüsü, kişilerin ruh durumu üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır.

Saç uçlarındaki çatallaşma, saçların dökülmesi ve saç kepeği oluşumu; saçların yıpranmış olduğunu göstermektedir. Saç yıpranmasının birçok farklı nedeni olabilmektedir. Boya ve saç açıcı gibi kimyasal maddeler, saç yıpranmasının en önemli nedenleri arasında yer almaktadır.

Yanan veya yıpranan saçların, hızlı bir şekilde onarılması ve dikkatli bir şekilde tedavi edilmesi gerekmektedir. Özellikle açıcı veya boya nedeniyle yanan saçlar, hızlı bir şekilde onarılmadığı takdirde; teller halinde kopup düşmektedir. Bu olumsuz sonuçların ortaya çıkmaması adına, onarım sürecinin hızlı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.

Saç Yıpranması Nedir?

Hemen hemen herkes, saçlarının bazı dönemlerde daha hassas olduğunu ve daha fazla döküldüğünü fark etmektedir. Bu durum özellikle kış aylarında yaşanmaktadır. Çünkü soğuk hava, saçların hızlı bir şekilde yıpranmasına ve bu bağlamda hasar almasına neden olmaktadır. Soğuk hava ve ayaz nedeniyle, saç uçları kırılmakta ve saç telleri kopup düşmektedir.

Yıpranmış saç, yanan saç ile aynı yapıya sahip değildir. Bazı işlemler neticesinde yıpranan saçlar, aynı işlemlere ısrarla devam edildiği takdirde yanabilmektedir. Ancak, örneğin rüzgâr ve güneş gibi dış etkenler saç yıpranmasına neden olurken, saç yanması gibi bir duruma yol açmamaktadırlar. Saç yanması genellikle kimyasal işlemler neticesinde gerçekleşmektedir.

Stres ve yoğun çalışma düzeni, saç yıpranmasının bir diğer nedeni olarak gösterilmektedir. Yoğun bir hayata sahip olan kişilerin, saç kırılması ve saç dökülmesi gibi olumsuz durumları daha fazla yaşadığı söylenmektedir. Özellikle yoğun iş hayatı nedeniyle saçlarına yeterli düzeyde bakım yapamayan kişiler, saç yıpranmasının olumsuz sonuçlarına daha fazla maruz kalmaktadır.

Saçların Yıpranmasına Neden Olan İşlemler Nelerdir?

Saç yıpranması, boya ve açıcı gibi kimyasal maddelerin aşırı kullanımı nedeniyle de oluşabilmektedir. Özellikle saç açıcı ürünler, içerdikleri yoğun kimyasal maddeler nedeniyle; saçların anında yanmasına ve geri dönüşü olmayacak şekilde hasar almasına yol açmaktadır.

Boya işleminin sürekli tekrar etmesi de saç yıpranması ve saç yanması durumlarının, nedenleri arasında yer almaktadır. Saçlarını sürekli boyayan ve saç tellerinin hava almasını engelleyen kişiler, saç dökülmesi ve saç kırılması gibi olumsuz durumları daha sık yaşamaktadır.

Perma ve röfle gibi yoğun ısı içeren işlemler de, saçların ciddi düzeyde yanmasına yol açmaktadır. Perma ve röfle işlemlerinin sonucunda yorulan saçın; dinlendirilmesi, nemlendirilmesi, beslenmesi ve titizlikle korunması gerekmektedir. Aksi takdirde dökülme gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Saçımın Yıprandığını veya Yandığını Nasıl Anlarım?

Kişilerin saçlarının yandığını veya yıprandığını anlaması için özel bir çaba göstermelerine gerek yoktur. Kırılan, dökülen, en ufak temasta kopan, kepek barındıran ve sık sık elektriklenen saçlar; büyük olasılıkla yıpranma durumu yaşamaktadır. Yastığa dökülen kırılmış veya kopmuş saçlar, saç yıpranmasının diğer belirtileri arasında yer almaktadır.

Saç yanmasının en büyük belirtisi ise saçların ıslakken oluşturduğu garip görüntüdür. Kimyasal işlemler neticesinde yanan saçlar, ıslak durumdayken çekildiğinde hızlı bir şekilde kopmaktadır. Bu kopma durumu, saçın her noktasında yaşanmaktadır ve saç fazla derecede sağlıksız görünmektedir. Yanan saçlar, en ufak temasa dahi çok fazla hassasiyet göstermektedir.

Açıcı Nedeniyle Yanan Saç Nasıl Onarılır?

Renk açıcı ürünler nedeniyle yanan saçlar, oldukça sağlıksız görünmekte ve kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Yanlış ürün ve fazla miktarda açıcı kullanımı, saçların yanmasına neden olmaktadır. Böyle bir durumla karşı karşıya gelen kişilerin, saç onarma işlemlerine başvurması gerekmektedir.

Sarımsaklı şampuanlar, oksijen suyu ile yanan saçların onarılmasına yardımcı olmaktadır. Bununla beraber, saçlara duş sonrası zeytinyağı maskesi uygulamak da, kimyasal ürünler nedeniyle oluşan yanıkları onarabilmektedir. Aynı şekilde argan yağı ve aleovera saç maskeleri de saçların dinlenmesine ve onarılmasına yardımcı olmaktadır.

Yanan Saç Uzar Mı?

Saçların çeşitli nedenlerden dolayı yanması, saç yapısının normal fonksiyonlarını bozmaktadır. Yanan saçlar bir şekilde uzamaya devam etmektedir fakat eski hızında ve eski kalitesinde uzamamaktadır. Bu durumun nedeni saç kimyasının çeşitli işlemler nedeniyle bozulması ve eski işlevlerini yerine getirememesidir.

Normal şartlarda ayda 2 – 3 cm kadar uzayabilen saçlar, yanma nedeniyle üç ayda 2 – 3 cm uzayabilmektedir. Bu durum kişiler için ciddi düzeyde rahatsız edici olmaktadır. Ancak saç yapısı zamanla kendini yenilemekte ve saçlar daha hızlı bir şekilde uzamaktadır. Bu sürecin daha hızlı geçmesi için saç bakım ürünlerinden yararlanmak gerekmektedir.

Yıpranmış Saça Ne İyi Gelir?

Yıpranan veya yanan saçların hızlı bir şekilde onarılması için, saç bakım rutinlerinin zenginleştirilmesi gerekmektedir. Özellikle yanan saçlar, kötü görünümleri nedeniyle hızlı bir şekilde onarılmalıdır. Yıpranan veya yanan saçlar için önerilen uygulamalar şunlardır:

  1. Duştan sonra, saçların doğal bir şekilde kurutulması; saç kurutma makinasının yıpratıcı etkisinin azaltılmasını sağlamaktadır.
  2. Yıpranan saçlara sahip olan kişilerin, şampuandan sonra mutlaka nemlendirici saç kremi kullanması gerekmektedir.
  3. Yoğun ısı üreten düzleştirici ve maşa gibi elektronik aletlerden uzak durulması; saçların daha hızlı onarılmasını sağlamaktadır.
  4. Isıya karşı koruma sağlayacak şampuan ve saç kremlerinin kullanılması, olası dış etkenlerin saçları tekrardan yıpratmaması için önem arz etmektedir.
  5. Yıpranan saçların hızlı bir şekilde onarılması için haftalık olarak, yoğun bileşenler içeren saç maskelerinin uygulanması ve bu rutinin ihmal edilmemesi gerekmektedir.
Pelda Yalçınkaya

Merhabalar ben Pelda. Cilt bakımı ve güzellik alanına büyük bir ilgi duyuyor ve bu alanda aktif şekilde araştırmalar yapıyorum. Araştırmalarım ve deneyimlerim sonucunda öğrendiklerimi Maruderm aracılığıyla sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.



Yorumlar (0)

Henüz Yorum Eklenmemiş.


Yorum Yapın

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz. *

Erkeklere Özel Cilt Bakım Ürünleri Nasıl Seçilir?

Erkeklere Özel Cilt Bakım Ürünleri Nasıl Seçilir?

Cilt bakımı yalnızca kadınlar için gerekli olan bir durum değildir. Çünkü erkeklerin de ciltleri kuruyabiliyor, kırışabiliyor. Çeşitli cilt problemleri ile karşı karşıya kalan erkekler, erkeklere özel cilt bakım ürünleri kullanarak bu durumun önüne geçebiliyor. Erkeklere özel cilt bakım ürünleri sayesinde artık erkekler çok daha özgüvenli ve dinamik bir şekilde yaşamına devam edebiliyor.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin En Etkili Yüz Temizleme Yöntemleri

Pürüzsüz Bir Cilt İçin En Etkili Yüz Temizleme Yöntemleri

Gün içerisinde; havadan, kullanılan ürünlerden ve sebum salgılanmasından dolayı, yüzde kir ve yağ tabakası oluşmaktadır. Hijyen ve cilt sağlığı için, yüzün rutin olarak temizlenmesi gerekmektedir. Etkili bir yüz temizliği gerçekleştirmek için, cilt tipine uygun yüz temizleme ürünleri kullanılmaktadır. Yüz temizleme rutini; cildin parlak ve sağlıklı görünmesini, akne oluşumlarını önlemeyi, siyah ve beyaz noktaları giderilmesini sağlamaktadır.

Yağlı Ciltlere Güneş Kremi Önerileri

Yağlı Ciltlere Güneş Kremi Önerileri

Vücut; cilt dokularını ve cilt bariyerini korumak adına, sebum adı verilen bir salgı üretmektedir. Sebum üretimi arttıkça, cilt tipi yağlı hale gelmektedir. Yağlı ciltlerin; büyük gözenekli, akneye yatkın, siyah ve beyaz noktaların bulunduğu cilt tipleri olduğu görülmektedir. Yağlı ciltler doğru bakım ve temizleme ürünleri kullanılarak, normal cilt tipine dönüştürülebilmektedir. Yağlı ciltlerin güneşin sebep olduğu leke ve akne gibi problemlere karşı korunması için, yağlı ciltlere uygun güneş kremleriyle desteklenmesi gerekmektedir.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Cilt Lekeleri Neden Oluşur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Cilt lekeleri; genetik faktörler, UV ışınları, yaşlılık ve hamilelik gibi faktörlerden dolayı oluşabilmektedir. Leke karşıtı bakım ürünleri kullanmak; melanin üretimini azaltmakta, cilt lekelerinin koyuluğunu açmakta ve yoğunluğunu seyreltmektedir. Bu ürünlerin içeriklerinde bulunan; Arbutin, Niacinamide, Alzelik Asit gibi maddeler renk eşitsizliklerini gidermeye yardımcı olmaktadır. Leke karşıtı bakım ürünleri; serum, krem ve tonik formlarında bulunabilmektedir.

Micropigmentasyon Nedir?

Micropigmentasyon Nedir?

Micropigmentasyon işlemi; cilt lekeleri ve pigment kaybı gibi cilt sorunlarının, cilt renklendirme ile giderilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Mikropigmentasyon kıl tekniği; dökülen kaş ve kirpiklerin, dolgun ve doğal bir kıl görünümüne ulaşması için sıkça tercih edilmektedir. Kişilerin; micropigmentasyon uygulanacak merkezi dikkatli seçmesi ve uygulama sonrası bakıma özen göstermesi, işlemin risklerini minimuma indirmekte ve kalıcılığını korumaktadır.

Microblading Nedir?

Microblading Nedir?

Kaşlar, birçok farklı nedenden kaynaklı olarak zaman içinde seyrelmekte ve dökülmektedir. Yanlış estetik işlemlere maruz kalmak ise, kaşlarda yeni kıl oluşumuna engel olmaktadır. Microblading uygulaması, kaybolan kaşların ve estetik güzelliğin yerine konmasına yardımcı olmaktadır. Özel uygulama tekniği sayesinde microblading; belirgin şekilli, dolgun ve doğal bir kaş görünümü sunmaktadır.

Cildinize Hangi Durumlarda Serum Bakımı Uygulanmalı?

Cildinize Hangi Durumlarda Serum Bakımı Uygulanmalı?

Bakım serumları, günümüzde birçok kişinin bakım rutinine dahil olmaktadır. Yüz bakım serumları; tek başına kullanıldığında gözle görülür değişiklikler yaratması zaman alsa da farklı bakım ürünleriyle desteklenerek kullanıldığında cilde büyük oranda katkı sağlamaktadır. Kişilerin cilt tiplerine ve ihtiyaçlarına göre, farklı bileşenlerle zenginleştirilen cilt bakım serumları; yoğun içerikleri sayesinde cilt üzerinde güçlü etkilere sahiptir.

El ve Ayak Bakımı İçin Çok Önemli Tüyolar

El ve Ayak Bakımı İçin Çok Önemli Tüyolar

El ve ayaklar, vücutta en çok kullanılan fakat bakımına en az özen gösterilen bölgeler olarak bilinmektedir. Oysa el ve ayak bakımını düzenli olarak uygulamak, yaşam kalitesini yükseltmektedir. Kişinin ihtiyaçları doğrultusunda ve düzenli olarak el ve ayak bakım kremi kullanması; gün içinde karşılaşılan birçok dış faktöre ve oluşabilecek cilt hastalıklarına karşı korunmasını sağlamaktadır.

Neden Yüz Kremi Kullanılması Gerektiğinin 5 Sebebi

Neden Yüz Kremi Kullanılması Gerektiğinin 5 Sebebi

Yüz kremleri; küresel çapta, insanlar tarafından en yaygın olarak tercih edilen cilt bakım ürünleridir. Çeşitli etken maddeler içermesi sayesinde birçok farklı cilt sorununa çözüm olabilmektedir. Yüz yapısına ve cildin ihtiyaçlarına özen gösterilerek seçilen yüz kremleri; yüzdeki kırışık ve yorgun görünümü yok ederek, sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü sunmaktadır.

Hızlı Bronzlaşmak İçin Neler Yapılabilir?

Hızlı Bronzlaşmak İçin Neler Yapılabilir?

Bronzlaşmak, canlı ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak için gerçekleştirilmektedir. Bronzlaşma süresinin kısa tutulması, güneşin zararlı etkilerine yoğun olarak maruz kalmayı önlemektedir. Bronzlaştırma sürecini hızlandırmak için, bronzlaştırıcı ürünler ve yöntemler uygulanabilmektedir. Zeytinyağı, kakao yağı, limon ve kahve gibi doğal ürünler kullanılarak da bronzlaşma gerçekleştirilebilmektedir. Güneşlenme süresinin kısa tutulması ve koruyucu ürünler kullanılması cilt sağlığı için önem taşımaktadır.

Kolay Kırılan Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kolay Kırılan Saçlar İçin Bakım Önerileri

Saçlar; nemsizlik, şekillendirme işlemleri ve kimyasal kullanımı gibi sebeplerden dolayı kırılmaktadır. Saçların kırılmasını önlemek ve yıpranmış saçları onarmak için, saç bakım ürünleri kullanılmaktadır. Saç ve cilt tipine uygun, saç maskeleri ve bakım yağları; saça nem, esneklik ve güç kazandırmaktadır. Saç bakım işlemlerinden kalıcı sonuçlar elde edilebilmesi için; doğru ürünleri, düzenli olarak kullanmak gerekmektedir.

Yüz Serumu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Yüz Serumu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Yüz serumları; ciltteki kırışıklıkları, ince çizgileri ve lekeleri azaltmak ve cildin daha genç görünmesini sağlamak üzere formülize edilmektedir. Kişinin ihtiyaçlarına uygun yüz serumunu seçmesi ve cildine doğru bir şekilde uygulaması; cilt sağlığına katkıda bulunmakta ve cildin elastikliğini geri kazandırmaktadır. Ayrıca düzenli kullanım sonunda yüz serumları, ciltte sivilce ve akne oluşumu gibi enfeksiyonel rahatsızlıkları da önlemektedir.

Maruderm Blog; cilt, saç ve tırnak bakımı hakkında pek çok güzellik tüyosunu kullanıcılara sunmak amacıyla içerik üretmektedir. Doğanın saf ve eşsiz güzelliklerini cilt bakım sektörüyle buluşturan Maruderm, tamamını Fransa'dan getirdiği hammaddelerle cilt bakım ürünleri ve yüz serumları hazırlamaktadır.

Cilt Bakım Tüyoları

Cilt bakımı hem kadınlar hem de erkekler açısından büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak için dikkat edilmesi gereken cilt bakım tüyoları şunlardır:

  1. İyi bir cilt bakımı en temelde temizlik adımıyla başlamalıdır. İlk adımda cilt; temizleyici jel veya temizleyici su yardımıyla kirden ve ölü deriden arındırılmalıdır.
  2. İkinci adımda cilde tonik uygulanmalı ve gözeneklerde kalan makyaj ve kir kalıntıları derinlemesine temizlenmelidir.
  3. Cildin nem ihtiyacının karşılanması ve çeşitli cilt problemlerinin giderilmesi için yüz serumları kullanılmalıdır. Yüz serumu seçerken cilt tipine ve cildin ihtiyaç duyduğu bakım türüne dikkat edilmelidir.
  4. Son adımda ise cilt; iyi bir nemlendirici yardımıyla nemlendirilmeli ve güneş kremi sürülmelidir.

Dört mevsim boyunca gündüz saatlerinde dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanılmalıdır. Bakım gece saatlerinde yapılıyor ise nemlendirme adımıyla sonlandırılmalıdır.

 

Devamını Oku..