quick-info

MARUDERM

güvenli ödeme yöntemleri

Arayacağınız kelimeyi yazınız ve enter tuşuna basınız

Yağlı Cilt Nasıl Sakinleştirilir? Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Rehberi

Yağlı Cilt Nasıl Sakinleştirilir? Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Rehberi

Yağlı Cilt Nasıl Sakinleştirilir? Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Rehberi

Yağlı cilt yapısı, cilt dokularının aşırı düzeyde yağ üretmesi ve bu nedenle parlama yapması anlamına gelmektedir. Gün içinde sık sık yağ salınımı yapan ciltler, yapılan makyajın akması ve cildin kirli görünmesi gibi olumsuz durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle yağlı ciltler, düzenli bir bakım rutinine ihtiyaç duymaktadır.

Maruderm’in doğal bileşenlerden elde edilen bakım ürünleri, yağlı ciltlerin en iyi şekilde beslenmesine yardımcı olmaktadır. Bitkisel ürünleri cilt bakım rutinlerine eklemeyi hedefleyen Maruderm, kurulduğu günden bu yana her cilt tipine uyum sağlayacak krem ve serumlar üretmektedir.

Yağlı ve parlayan ciltlerin en büyük problemi olan gözenek tıkanması, Maruderm imzalı bakım ürünleri ile sorun olmaktan çıkmaktadır. Birbirinden faydalı ve benzeri bulunmayan yağlı cilt tipine uygun onlarca farklı ürün, Maruderm bünyesinde müşterilerini beklemektedir.

Yağlı Cilt Yapısı Nedir?

“Yağlı cilt yapısı nedir?” sorusunun en basit cevabı, cilt yüzeyinin gereksiz şekilde yağ üretimi yapması olarak gösterilmektedir. Cilt yüzeyindeki gittikçe artan yağ salınımı, yüz ve vücut yüzeyinin yağlı görünmesine ve aşırı derecede parlamasına neden olmaktadır. Bu yağlı ve kirli görünüm, kişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkilemektedir.

Cilt dokularının reaksiyon olarak yağ üretmesi, kişiden kişiye değişen farklı nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Bazı durumlarda vücut; bünyesindeki fazla yağı, gözenekler aracılığıyla atmaya çalışmaktadır. Bu durum cildin yağlanmasına ve aşırı derecede parlak görünmesine neden olmaktadır. Özellikle fazla yağlı besin tüketen kişiler, bu durumu daha yoğun ve daha sık yaşamaktadırlar.

Yağlı Cilt Yapısı Neden Oluşur?

Yağlı cilt yapısının oluşmasına sebebiyet verebilecek, pek çok faktör bulunmaktadır. Genellikle genetik faktörlerden beslenen yağlı cilt, kişilerin cilt yüzeyinin yağlı ve terli görünmesine sebebiyet vermektedir. Bu durum bazı zamanlarda geçici bazı zamanlarda ise kalıcı nitelik göstermektedir. Yağlı cilt yapısının oluşma nedenleri şunlardır:

  1. Sık sık yağlı besin tüketmek.
  2. Sıvı tüketiminin yetersiz olması.
  3. Hormonsal nedenlerle ortaya çıkan hastalıklar.
  4. Yanlış bakım ürünlerini ısrarla kullanmak.
  5. Alerji nedeniyle cildin reaksiyon oluşturması.
  6. Aşırı düzeyde yağ içeren makyaj malzemeleri kullanmak.
  7. pH değeri uygun olmayan sabunları sürekli kullanmak.
  8. Yoğun olarak strese maruz kalmak.
  9. Depresyon ve anksiyete gibi psikolojik hastalıklar.
  10. Aşırı terleme ve ter dengesinin bozulması.
  11. Regl düzensizliği yaşamak.
  12. Karaciğer yağlanması gibi hastalıklara sahip olmak.

Yağlı cilt yapısının yaygın nedenleri, kişiden kişiye göre değişkenlik göstermekle birlikte; her yağlı cilt aynı düzeyde sorun teşkil etmemektedir. Yağlı ciltlerin özelliklerini avantaj olarak gören kişiler de bulunmaktadır. Örneğin yağlı ciltler kuru ciltlere nazaran daha kolay bir şekilde makyaj tutmaktadır. Kuru cilt üzerine makyaj yapmak, can sıkıcı ve oldukça zor bir işlemdir.

Yağlı cilt yapısının daha geç kırışması, yaşlanma karşıtı etki göstermesi nedeniyle avantaj olarak görülmektedir. Yağlı cilt yapısının altında yatan neden ciddi bir hastalık olmadığı sürece, aşırı düzeyde sorun teşkil etmemektedir. Özellikle çok soğuk iklimlerde yaşayan kişiler, yağlı ciltleri sayesinde soğuğa ve rüzgâra karşı direnç geliştirmektedir.

Yağlı Cilt Yapısının Dezavantajları Nelerdir?

Avantajlı yanları olduğu kadar can sıkıcı yanları da bulunan yağlı cilt yapısı, özellikle yaz aylarında büyük bir problem olarak görülmektedir. Terlemenin etkisiyle daha da yağlanan cilt, kişilerin kirli ve bakımsız görünmesine sebebiyet vermektedir. Yağlı cilt yapısının dezavantajları su şekilde sıralanmaktadır:

  1. Aşırı parlama.
  2. Makyaj ürünlerinin zamanla akması.
  3. Uygun bakım ürünlerinin zor bulunması.
  4. Fast food ve abur cubur tüketimini en aza indirmek zorunda kalmak.
  5. Yağlı besinleri daha az tüketmek.
  6. Oluşan yağ nedeniyle cildin kirli görünmesi.
  7. Stres faktörlerinden en çok cildin etkilenmesi.

Yağlı Cilt Yapısı Nasıl Temizlenir?

Yağlı cilt yapısının, sivilce oluşumuna sebebiyet vermemesi için; düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde fazla yağ ile dolan gözenekler, zaman geçtikçe iltihaplanmakta ve sivilceye dönüşmektedir. Bu bağlamda, yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin; uygun temizleyici ürünlerle günlük olarak cilt temizlemesi yapması gerekmektedir.

Maruderm yağlı ciltlere özel salisilik asit yüz yıkama jeli, yağlı ciltlerin derinlemesine temizlenmesi için birebir olan bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Salisilik asit, yağlı ciltlere mükemmel düzeyde arınma etkisi sunmaktadır. Uygun temizleyici bileşenler ve doğal ürünlerin cilde uygulanması, cilt yağlanması sorunun en aza indirilmesine yardımcı olmaktadır.

Yağlı Ciltlerin Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Yağlı ciltlerin bakım rutini; çoğunlukla temizleyici ve gözenek sıkılaştırıcı etkilere odaklı olan, doğal ürünlerle yürütülmelidir. Maruderm peeling maske cilt bakım serumu, cilt yüzeyinin fazla yağdan arınmasına olanak tanımaktadır. İçeriğindeki uygun asit düzeyi sayesinde, cildi ölü derilerden ve fazla yağdan hızlı bir şekilde arındırmaktadır. Fazla yağ ve ölü deriden arınan cilt, yağ dengesini daha rahat kurmakta ve giderek daha sağlıklı hale gelmektedir.

Maruderm gözenek sıkılaştırıcı peptid bakım serumu ise cilt yüzeyindeki gözenekleri küçülterek fazla yağ ile dolmasına engel olmaktadır. Fazla yağ ile dolan gözenekler, kötü bir görünüme sebep olmakta ve kişilerin sürekli olarak sivilce geliştirmesine yol açmaktadır. Bu durumların, ortaya çıkmadan engellenmesi için gözenek sıkılaştırıcı ürünlerin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.


Yorumlar (0)

Henüz Yorum Eklenmemiş.


Yorum Yapın

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz. *

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç bakımı; sağlıklı ve güzel saçlara sahip olmak için düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Nemini kaybetmiş, kırılmış, yıpranmış, cansız ve mat görünen saçların onarılması için pek çok farklı bakım yöntemi kullanılmaktadır.  Saçların düzenli olan kestirilmesi ve haftada 2-3 defadan fazla olmayacak şekilde ılık su, tuz ve sülfat içermeyen şampuanla yıkanması etkili bir bakımın ilk adımlarını oluşturmaktadır.  Sık yağlanan saçların sağlıklı bir görünüme kavuşması için kuru şampuanla yıkanması tavsiye edilirken; saça çok fazla ısı uygulanmaması, düzenli olarak nemlendirilmesi ve gerekli vitamin, mineral desteğinin sağlanması sağlıklı saçlara sahip olmanın en önemli adımları arasında yer almaktadır.

Lenf Drenaj Nedir?

Lenf Drenaj Nedir?

Lenf vücudun sıvı dengesini sağlayan renksiz bir sıvıdır. Bu sıvı bakteri ve yabancı hücreleri dokulardan uzak tutmaktadır. Lenfatik sistem ise bu sıvının dolaşımını sağlayan sistemdir. Bu sistem vücutta biriken ödemin atılması ve vücudun kendini yenilemesi için çalışmaktadır. Lenfatik drenaj masajı, lenf sistemini etkileyerek kan dolaşımının hızlanmasını sağlamakta ve vücuttaki toksin, bakteri ve ödemin daha hızlı atılmasına yardımcı olmaktadır. Lenf drenaj masajı, ayak parmaklarından başlayarak lenf sistemini takip etmekte ve kalbe doğru tek yönlü hareketlerle uygulanmaktadır. Faydaları sayılmakla bitmeyen bu masaj 2-3 günde bir uygulanabilmekte ve herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Roza Hastalığı Nedir? Roza Hastalığı Olanlar Hangi Ürünleri Tercih Etmelidir?

Roza Hastalığı Nedir? Roza Hastalığı Olanlar Hangi Ürünleri Tercih Etmelidir?

Roza hastalığı; cilt yüzeyinde oluşan kızarıklık ve kaşıntı hissi gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır. Kişilerin cilt lekesi problemlerine daha yatkın olmasına neden olan roza hastalığı, alerji veya stres kaynaklı gelişmektedir. Roza hastalığının kronikleşmemesi için mümkün olan en kısa sürede güvenilir bir dermatoloji uzmanından yardım almak gerekmektedir. Söz konusu hastalığın tedavisi, antibiyotik özeliği bulunan ilaç ve kremler yardımıyla yürütülmektedir.

Kuru Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır? En iyi Nemlendirici ve Serum Hangisidir?

Kuru Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır? En iyi Nemlendirici ve Serum Hangisidir?

Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler; yaygın görülen cilt problemlerini daha sık yaşamaktadır. Soğuk hava ve güneş ışınları gibi faktörlerden daha fazla etkilenen kuru cilt, kişilerin günlük yaşam kalitelerini büyük ölçüde düşürmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak ve günlük olarak en az iki litre kadar su içmek; cilt kuruluğu problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Bölgesel Zayıflamak Mümkün mü?

Bölgesel Zayıflamak Mümkün mü?

Vücudun belli bölgeleri diğer kısımlara oranla yağlanmaya daha yatkındır. Karın çevresi, basen ve kol bölgeleri yoğun yağ birikimi olan bölgelerdir. Bu bölgelerde zayıflama ve incelmeyi sağlamak için pek çok yöntem kullanılmaktadır. Soğuk lipoliz, liposuction, radyo frekans, mezoterapi, karboksiterapi, ultrashape bu yöntemlerden bazılarıdır. Yalnızca diyet yaparak bölgesel yağ yakmak mümkün değildir. Kişiye özgü bir diyet, egzersiz programı ve bölgesel incelme uygulamaları yardımıyla lokal yağlanmadan kurtulmak mümkündür.

Cilt Bakım Fiyatları Ne Kadar?

Cilt Bakım Fiyatları Ne Kadar?

Cilt bakımı, cildin ihtiyaç duyduğu bileşenlerin cilde nüfuz etmesini sağlayarak; sağlıklı, canlı ve parlak bir cilt görünümüne kavuşmaya yardımcı olmaktadır. Medikal olarak ya da evdeki ürünlerle uygulanabilen cilt bakımları, doğru ve düzenli bir şekilde yapıldığında etkili sonuçlar vermektedir. Medikal işlemler, özel solüsyonlar ve ileri teknoloji ürünlerle uygulanırken evde yapılan cilt bakımlarında çeşitli bakım ürünleri kullanılmaktadır. Cilt bakımı fiyatları da yapılan uygulamaya ve kullanılan ürünlere göre değişiklik göstermektedir.

Kaş Gürleştirmek İçin Yapılması Gerekenler

Kaş Gürleştirmek İçin Yapılması Gerekenler

Kaş dökülmesi dönemsel ya da sürekli olarak görülebilen bir cilt problemidir. Oluşum şekline ve sürecine göre kendi kendine düzelebildiği gibi tedavi süreci de gerektirebilmektedir. Hormonal dengesizlikler, yanlış beslenme, menopoz, stres ve buna benzer pek çok etken kaş dökülmesine neden olabilmektedir. Genel olarak evde uygulanabilen yöntemlerle tedavisi mümkündür. Sarımsak, zeytinyağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, aloe vera jeli ve c vitamini gibi pek çok içerik kaşların gürleşmesine, sıklaşmasına ve uzamasına katkı sağlamaktadır. 

Cilt Ampulleri Hangi Cilt Sorununda Kullanılır?

Cilt Ampulleri Hangi Cilt Sorununda Kullanılır?

Cilt bakım ampulleri, ciltte aniden ortaya çıkan problemlerin kısa sürede çözülmesi için kullanılan yoğunlaştırılmış minik serumlardır. Pek çok cilt probleminde etkilidir. Hızlı sonuçlar vermektedir. Özellikle cildin yenilenmesi, yaşlılık belirtilerinin ortadan kalkması ve cilt bariyerinin yenilenmesi için kullanılmaktadır. Haftada birkaç kez ya da ayda birkaç kez olacak şekilde dairesel hareketlerle masaj yapar gibi uygulanmaktadır.

Kadınlar Cilt Bakımlarında Nelere Dikkat Etmeli?

Kadınlar Cilt Bakımlarında Nelere Dikkat Etmeli?

Cilt bakımı; cilt tipine uygun ürünlerle cildin temizlenmesi ve nemlendirilmesi işlemidir. Cilt bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunmaktadır. Bilinçsizce yapılan cilt bakımı faydadan çok zarara yol açmaktadır. Bu nedenle cilt analizi yapıldıktan sonra uygun ürünler seçilmesi ve işlem sırasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Düzenli olarak güneş kremi kullanmak, makyajla uyumamak ve cildin temiz ve nemli kalmasına önem vermek cilt bakım rutininin en önemli adımları arasında yer almaktadır.

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Cilt bakım rutini, kişilerin cilt yapılarına uygun olan ürünleri düzenli olarak kullanmaları olarak tanımlanmaktadır. Cilt bakım rutinin, doğal ve besleyici ürünlerle yürütülmesi; cildin uzun vadede daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olmaktadır. Temizleme, tonik, peeling ve serum basamaklarından oluşan cilt bakım rutini; kişilerin özgüven kazanmasına ve ruhsal anlamda daha iyi hissetmesine olanak tanımaktadır.

Tırnaktaki Renk Değişikliği Ne Anlama Gelir?

Tırnaktaki Renk Değişikliği Ne Anlama Gelir?

Tırnaktaki renk değişikliği; çeşitli dış etkenler nedeniyle ortaya çıkabileceği gibi bazı kronik hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Özellikle kalsiyum ve çinko gibi kemik ve tırnak yapısı üzerinde etkili olan minerallerin, vücut bünyesine yeteri kadar alınmaması da; tırnak yüzeyindeki renk değişikliğine sebebiyet vermektedir. Tırnak yüzeyinde morarma, sararma veya kızarma ile süregelen bu rahatsızlığın; uzman bir doktor tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.

Sebum Nedir? Ciltte Ne İşe Yarar?

Sebum Nedir? Ciltte Ne İşe Yarar?

Sebum, vücut sistemlerinin tümünde üretilmekte ve cilt yüzeyinin dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Çeşitli nedenlerle dengesizleşen sebum üretimi, kişilerin cilt ve saç yağlanması gibi olumsuz problemleri daha sık yaşamasına neden olmaktadır. Sebum üretiminin dengelenmesi için sağlıklı beslenme alışkanlıklarına geri dönülmesi ve düzenli olarak cilt bakımı yapılması gerekmektedir.

Maruderm Blog; cilt, saç ve tırnak bakımı hakkında pek çok güzellik tüyosunu kullanıcılara sunmak amacıyla içerik üretmektedir. Doğanın saf ve eşsiz güzelliklerini cilt bakım sektörüyle buluşturan Maruderm, tamamını Fransa'dan getirdiği hammaddelerle cilt bakım ürünleri ve yüz serumları hazırlamaktadır.

Cilt Bakım Tüyoları

Cilt bakımı hem kadınlar hem de erkekler açısından büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak için dikkat edilmesi gereken cilt bakım tüyoları şunlardır:

  1. İyi bir cilt bakımı en temelde temizlik adımıyla başlamalıdır. İlk adımda cilt; temizleyici jel veya temizleyici su yardımıyla kirden ve ölü deriden arındırılmalıdır.
  2. İkinci adımda cilde tonik uygulanmalı ve gözeneklerde kalan makyaj ve kir kalıntıları derinlemesine temizlenmelidir.
  3. Cildin nem ihtiyacının karşılanması ve çeşitli cilt problemlerinin giderilmesi için yüz serumları kullanılmalıdır. Yüz serumu seçerken cilt tipine ve cildin ihtiyaç duyduğu bakım türüne dikkat edilmelidir.
  4. Son adımda ise cilt; iyi bir nemlendirici yardımıyla nemlendirilmeli ve güneş kremi sürülmelidir.

Dört mevsim boyunca gündüz saatlerinde dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanılmalıdır. Bakım gece saatlerinde yapılıyor ise nemlendirme adımıyla sonlandırılmalıdır.

 

Devamını Oku..