quick-info

MARUDERM

güvenli ödeme yöntemleri

Arayacağınız kelimeyi yazınız ve enter tuşuna basınız

Kolajen Nedir? Kolajenin Cilde Faydaları

Kolajen Nedir? Kolajenin Cilde Faydaları

Kolajen Nedir? Kolajenin Cilde Faydaları

Kolajen, tüm vücut hücrelerinde bulunan ve hücrelerin birbirine tutunmasını sağlayan; insan vücudunun temel moleküllerinden biri olarak tanımlanmaktadır. Latin kökenli ve tutkal anlamına gelen “kollo” kavramı; kolajen kelimesinin kökenini oluşturmaktadır. Kolojen, tüm vücut hücrelerinin kendi kendine üretebildiği ve fonksiyonlarını yerine getirmede kullandığı bir moleküldür.

Sindirim, solunum, boşaltım, dolaşım ve kardiyovasküler sistemlerin tamamında rolü bulunan kolajen; en çok cilde sağladığı sayısız fayda ile konuşulmaktadır. Kolajen içerikli bakım ürünleri veya kolajenlerin yapı taşı olan peptid içerikli bakım ürünleri, yaşlanma belirtilerini en aza indirmeleri nedeniyle oldukça fazla rağbet görmektedir.

Maruderm, doğal ürünlerden aldığı ilhamla; güzellik sektörünün öncü isimleri arasında yer almaktadır. Maruderm kolajen içeren bakım ürünleri, kişilerin çok daha genç görünmesine ve çeşitli cilt problemlerinin azalmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Maruderm kolajen içerikli bakım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Kolajen ve Hyalüronik Asit Anti – Age Cilt Bakım Serumu
  2. Maruderm Coffeine Peptides Hyalüronik Asit Göz Çevresi Serumu
  3. Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı BHA ve Peptid Cilt Bakım Serumu
  4. Maruderm C vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu

Kolajen Nedir?

Kolajen, hücrelerin birbirlerine tutunmasını sağlayan ve doku yapılarının dik durmasına yardımcı olan bir moleküldür. Kolajen üretimi, hücreler içerisinde doğal olarak gerçekleşmektedir. Kolajen eksikliği veya kolajen azalması gibi durumlar; cilt yüzeyinin yaşlanmasına ve hızlı bir şekilde hücre yıkımı gerçekleşmesine neden olmaktadır.

Kolajen, ilerleyen yaşla beraber gittikçe daha az üretilmektedir. Saç azalması, kırışıklık oluşumu ve organ yetmezliği problemlerinin hepsi; kolajen azalması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Vücutta üretilen kolajen miktarını arttırmak için, düzenli olarak kolajen içerikli besinlerin tüketilmesi gerekmektedir.

Kolajen içerikli besin tüketiminin düzenli hale getirilmesi, vücut sistemlerinin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak kolajen takviyesi kullananlar, diğer kişilere nazaran daha geç yaşlanmakta ve daha sağlıklı görünmektedirler.

Kolajen Ne İşe Yarar?

Kolajen, vücudun pek çok sisteminin çalışma fonksiyonları üzerinde etkili olmaktadır. Vücut içerisinde doğal olarak bulunan kolajen hücreleri, tüm sistemlerin daha aktif ve daha işlevsel çalışmasına yardımcı olmaktadır. Kolajen moleküllerinin vücut üzerindeki işlevleri şunlardır:

  1. Hücrelerin birbirine tutunmasını sağlamaktadır.
  2. Hücre içerisindeki moleküllerin işleyişini düzenlemektedir.
  3. Organ dokularını koruyarak, daha sağlıklı olmalarına yardımcı olmaktadır.
  4. Sinirdim sistemi üzerinde aktif rol oynamaktadır.
  5. Dolaşım sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  6. Kalp ritminin düzenleme sürecine katkı sağlamaktadır.
  7. Saç tellerinin bütünlüğünü ve canlılığını korumaktadır.
  8. Cilt yüzeyinin parlak ve sıkı durmasını sağlamaktadır.
  9. Kırışıklık görünümünü nedeniyle ortaya çıkan yaşlılık belirtilerinin önüne geçmektedir.

Kolajenin Cilde Faydaları

Kolajen içerikli besinler, düzenli olarak tüketildiğinde, yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan kırışıklık ve sarkma durumlarını azaltmaktadır. İlerleyen yaşlarda başlayan hücre yıkımı, kolajen üretiminin azalması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Vücuda sürekli olarak kolajen takviyesi yapmak, yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan cilt problemlerinin önüne geçebilmektedir. Kolajenin cilde faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cildin genç ve sıkı görünmesini sağlamaktadır.
  2. Cilt dokularının daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  3. Cilde doğru olan kan akışını hızlandırmaktadır.
  4. Cilt yüzeyini soğuk ve sıcak gibi olumsuz etkenlere karşı korumaktadır.
  5. Cilt bariyerinin güçlenmesini sağlayarak, cildin dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasına katkıda bulunmaktadır.
  6. Cildin doğal nem dengesini düzenleyerek, taze görünmesine yardımcı olmaktadır.
  7. Cilt yüzeyindeki yara ve sivilce izlerinin iyileşme sürecine katkı sağlamaktadır.

Kolajen Üretimi Nasıl Arttırılır?

Hücrelerin daha fazla kolajen üretmesini sağlamak için, kolajen açısından zengin olan besinlerin tüketim alışkanlıklarına dâhil edilmesi gerekmektedir. Ergenlik döneminde bol bol kolajen tüketmek, ilerleyen yaşlarda daha az yaşlanma belirtisi oluşturmaya yardımcı olmaktadır.

Daha geç yaşlanmak isteyen ve her zaman dinamik bir hayat yaşamak isteyen kişiler; sağlıklı bir yaşam standardı oluşturmak zorundadır. Özellikle hareketsizlik ve sigara gibi faktörler, vücudun kolajen üretim hızını büyük ölçüde yavaşlatmaktadır. Sağlıklı bir hayat sürmek, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmekle mümkün olmaktadır.

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

Kolajen içeren besin maddeleri, insan vücudunda hâlihazırda var olan kolajen seviyesinin doğal yollarla artmasına yardımcı olmaktadır. Bu besinleri düzenli olarak tüketmek, yaşlanma belirtilerini en aza indirmektedir. Kolajen içeren besin ve yemek çeşitleri şunlardır:

  1. Kemik suyu.
  2. Süt ve süt ürünleri.
  3. Kırmızı ve beyaz et.
  4. Brokoli.
  5. Şalgam.
  6. Kırmızı ve yeşilbiber.
  7. Turunçgiller.
  8. Kuru bakliyat.
  9. Kurutulmuş meyveler.

Kolajen Takviyesi Kullanmalı Mıyım?

Kolojen takviyesi, sıvı veya tablet formunda üretilerek tüketicilere ulaşmaktadır. Eczanelerde satılan onlarca farklı çeşit kolajen takviyesi; kişilerin vücut sistemlerini daha sağlıklı hale getirmek amacıyla üretilmektedir. Kolajen takviyelerinin, doktor kontrolünde tüketilmesi ve etkilerinin detaylı bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir.

Daha geç yaşlanmak isteyen ve daha güzel bir cilde sahip olmak isteyen kişiler; kolajen takviyesi ürünlerine rağbet göstermektedir. Etkili ve en iyi kolajen takviyesi; cilt yüzeyinde çok kısa zamanda gözle görülür bir fark yaratmaktadır. Kolajen takviyelerinin düzenli olarak kullanılması, cildin daha sağlıklı ve daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır.


Yorumlar (0)

Henüz Yorum Eklenmemiş.


Yorum Yapın

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz. *

Kuru Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır? En iyi Nemlendirici ve Serum Hangisidir?

Kuru Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır? En iyi Nemlendirici ve Serum Hangisidir?

Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler; yaygın görülen cilt problemlerini daha sık yaşamaktadır. Soğuk hava ve güneş ışınları gibi faktörlerden daha fazla etkilenen kuru cilt, kişilerin günlük yaşam kalitelerini büyük ölçüde düşürmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak ve günlük olarak en az iki litre kadar su içmek; cilt kuruluğu problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Bölgesel Zayıflamak Mümkün mü?

Bölgesel Zayıflamak Mümkün mü?

Vücudun belli bölgeleri diğer kısımlara oranla yağlanmaya daha yatkındır. Karın çevresi, basen ve kol bölgeleri yoğun yağ birikimi olan bölgelerdir. Bu bölgelerde zayıflama ve incelmeyi sağlamak için pek çok yöntem kullanılmaktadır. Soğuk lipoliz, liposuction, radyo frekans, mezoterapi, karboksiterapi, ultrashape bu yöntemlerden bazılarıdır. Yalnızca diyet yaparak bölgesel yağ yakmak mümkün değildir. Kişiye özgü bir diyet, egzersiz programı ve bölgesel incelme uygulamaları yardımıyla lokal yağlanmadan kurtulmak mümkündür.

Cilt Bakım Fiyatları Ne Kadar?

Cilt Bakım Fiyatları Ne Kadar?

Cilt bakımı, cildin ihtiyaç duyduğu bileşenlerin cilde nüfuz etmesini sağlayarak; sağlıklı, canlı ve parlak bir cilt görünümüne kavuşmaya yardımcı olmaktadır. Medikal olarak ya da evdeki ürünlerle uygulanabilen cilt bakımları, doğru ve düzenli bir şekilde yapıldığında etkili sonuçlar vermektedir. Medikal işlemler, özel solüsyonlar ve ileri teknoloji ürünlerle uygulanırken evde yapılan cilt bakımlarında çeşitli bakım ürünleri kullanılmaktadır. Cilt bakımı fiyatları da yapılan uygulamaya ve kullanılan ürünlere göre değişiklik göstermektedir.

Kaş Gürleştirmek İçin Yapılması Gerekenler

Kaş Gürleştirmek İçin Yapılması Gerekenler

Kaş dökülmesi dönemsel ya da sürekli olarak görülebilen bir cilt problemidir. Oluşum şekline ve sürecine göre kendi kendine düzelebildiği gibi tedavi süreci de gerektirebilmektedir. Hormonal dengesizlikler, yanlış beslenme, menopoz, stres ve buna benzer pek çok etken kaş dökülmesine neden olabilmektedir. Genel olarak evde uygulanabilen yöntemlerle tedavisi mümkündür. Sarımsak, zeytinyağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, aloe vera jeli ve c vitamini gibi pek çok içerik kaşların gürleşmesine, sıklaşmasına ve uzamasına katkı sağlamaktadır. 

Cilt Ampulleri Hangi Cilt Sorununda Kullanılır?

Cilt Ampulleri Hangi Cilt Sorununda Kullanılır?

Cilt bakım ampulleri, ciltte aniden ortaya çıkan problemlerin kısa sürede çözülmesi için kullanılan yoğunlaştırılmış minik serumlardır. Pek çok cilt probleminde etkilidir. Hızlı sonuçlar vermektedir. Özellikle cildin yenilenmesi, yaşlılık belirtilerinin ortadan kalkması ve cilt bariyerinin yenilenmesi için kullanılmaktadır. Haftada birkaç kez ya da ayda birkaç kez olacak şekilde dairesel hareketlerle masaj yapar gibi uygulanmaktadır.

Kadınlar Cilt Bakımlarında Nelere Dikkat Etmeli?

Kadınlar Cilt Bakımlarında Nelere Dikkat Etmeli?

Cilt bakımı; cilt tipine uygun ürünlerle cildin temizlenmesi ve nemlendirilmesi işlemidir. Cilt bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunmaktadır. Bilinçsizce yapılan cilt bakımı faydadan çok zarara yol açmaktadır. Bu nedenle cilt analizi yapıldıktan sonra uygun ürünler seçilmesi ve işlem sırasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Düzenli olarak güneş kremi kullanmak, makyajla uyumamak ve cildin temiz ve nemli kalmasına önem vermek cilt bakım rutininin en önemli adımları arasında yer almaktadır.

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Cilt bakım rutini, kişilerin cilt yapılarına uygun olan ürünleri düzenli olarak kullanmaları olarak tanımlanmaktadır. Cilt bakım rutinin, doğal ve besleyici ürünlerle yürütülmesi; cildin uzun vadede daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olmaktadır. Temizleme, tonik, peeling ve serum basamaklarından oluşan cilt bakım rutini; kişilerin özgüven kazanmasına ve ruhsal anlamda daha iyi hissetmesine olanak tanımaktadır.

Tırnaktaki Renk Değişikliği Ne Anlama Gelir?

Tırnaktaki Renk Değişikliği Ne Anlama Gelir?

Tırnaktaki renk değişikliği; çeşitli dış etkenler nedeniyle ortaya çıkabileceği gibi bazı kronik hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Özellikle kalsiyum ve çinko gibi kemik ve tırnak yapısı üzerinde etkili olan minerallerin, vücut bünyesine yeteri kadar alınmaması da; tırnak yüzeyindeki renk değişikliğine sebebiyet vermektedir. Tırnak yüzeyinde morarma, sararma veya kızarma ile süregelen bu rahatsızlığın; uzman bir doktor tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.

Sebum Nedir? Ciltte Ne İşe Yarar?

Sebum Nedir? Ciltte Ne İşe Yarar?

Sebum, vücut sistemlerinin tümünde üretilmekte ve cilt yüzeyinin dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Çeşitli nedenlerle dengesizleşen sebum üretimi, kişilerin cilt ve saç yağlanması gibi olumsuz problemleri daha sık yaşamasına neden olmaktadır. Sebum üretiminin dengelenmesi için sağlıklı beslenme alışkanlıklarına geri dönülmesi ve düzenli olarak cilt bakımı yapılması gerekmektedir.

Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Simmondsia chinensis bitkisinin özlerinden elde edilen jojoba yağı, cilt ve saç yapısı üzerindeki iyileştirici etkisi nedeniyle; güzellik sektörünün vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaktadır. Jojoba yağının saça faydaları; saç kepeğini azaltma, saç tellerini onarma, saç dökülmesini en aza indirme ve saç tellerinin parlaklığını arttırma olarak sıralanmaktadır. Saç bakım ürünü olarak kullanılan jojoba yağı, kişilerin daha dolgun ve hacimli saçlara sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

Saç Vitamini Nedir ve Ne İşe Yarar?

Saç Vitamini Nedir ve Ne İşe Yarar?

Saç vitaminleri, ideal kalınlıkta ve ışıldayan yapıda saç tellerine sahip olmanın altın anahtarı olarak görülmektedir. Saç bakımı için vitamin ve mineral takviyesi almak, kişilerin daha canlı ve gür saçlara sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Doğal besinler veya takviye ürünler aracılığıyla vücuda giren; A, E, C, H ve B12 vitaminleri, saç sağlığının gelişmesine katkı sağlayan vitaminler olarak sıralanmaktadır.

Kaş Pudralama Nedir ve Ne İşe Yarar?

Kaş Pudralama Nedir ve Ne İşe Yarar?

Kaş pudralama, güzellik uzmanları tarafından uygulanan ve kişilerin daha dolgun kaşlara sahip olmasını sağlayan bir tekniktir. Bu işlem; kaş derisinin en üst tabakası olan epidermise, bitkisel bir boya enjekte ederek yapılmaktadır. İşlem esnasında kullanılan mikro iğneler, kaş dokularına hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Son derece kolay, hızlı ve zararsız bir işlem olan kaş pudralama; kişilerin doğal kaş görünümünü, kalıcı bir şekilde elde etmelerine olanak tanımaktadır.

Maruderm Blog; cilt, saç ve tırnak bakımı hakkında pek çok güzellik tüyosunu kullanıcılara sunmak amacıyla içerik üretmektedir. Doğanın saf ve eşsiz güzelliklerini cilt bakım sektörüyle buluşturan Maruderm, tamamını Fransa'dan getirdiği hammaddelerle cilt bakım ürünleri ve yüz serumları hazırlamaktadır.

Cilt Bakım Tüyoları

Cilt bakımı hem kadınlar hem de erkekler açısından büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak için dikkat edilmesi gereken cilt bakım tüyoları şunlardır:

  1. İyi bir cilt bakımı en temelde temizlik adımıyla başlamalıdır. İlk adımda cilt; temizleyici jel veya temizleyici su yardımıyla kirden ve ölü deriden arındırılmalıdır.
  2. İkinci adımda cilde tonik uygulanmalı ve gözeneklerde kalan makyaj ve kir kalıntıları derinlemesine temizlenmelidir.
  3. Cildin nem ihtiyacının karşılanması ve çeşitli cilt problemlerinin giderilmesi için yüz serumları kullanılmalıdır. Yüz serumu seçerken cilt tipine ve cildin ihtiyaç duyduğu bakım türüne dikkat edilmelidir.
  4. Son adımda ise cilt; iyi bir nemlendirici yardımıyla nemlendirilmeli ve güneş kremi sürülmelidir.

Dört mevsim boyunca gündüz saatlerinde dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanılmalıdır. Bakım gece saatlerinde yapılıyor ise nemlendirme adımıyla sonlandırılmalıdır.

 

Devamını Oku..